Untitled photo
Untitled photo

Over BWCpictures

"Be double, you see pictures!"

BWCpictures is in 2008 opgericht door fotograaf Ben Nienhuis. In de 10 jaren daarvoor groeide een hobby uit tot passie, werden cursussen gevolgd en vele avonden in de zwart-wit doka doorgebracht. Actuele foto's werden getoond sinds 1998 via www.knipoog.tk en vanaf 2003 op www.kijkzelfmaar.nl. En langzaam groeide de grote wens met de fotografie ook in een toekomstig levensonderhoud te kunnen voorzien.

BWCpictures staat voor fotografie met de focus op de mooie kanten van het leven,

Daar waar mensen zich vol passie inzetten iets te creeen wil ik met de camera graag bij zijn om het voor de opdrachtgever zo treffend ogelijk vast te leggen. Met respect voor zowel uitvoerenden, de mensen erachter als publiek.


maart 2010:

Toen in december 2007 duidelijk werd dat ik het beroep van systeembeheerder niet tot aan mijn pensioen wilde blijven doen, ben ik de droom van een eigen bedrijf gaan realiseren. Ik had al veel ervaring opgedaan met het werken in opdracht, waarbij me steeds opviel dat welke vraag ook gesteld werd, ik het heerlijk vond om te doen en de resultaten aansloegen.

Of het nu ging om een reportage, portretserie, band- of theateroptreden, de opdrachtgever werd steeds op maat bediend en bleek zeer tevreden met het resultaat. Zo werd bij mij telkens een stukje onzekerheid weggenomen of mijn fotografie wel aan de kwaliteitseisen voor een beroepsfotograaf voldeed .

Ook fotograferen betekent natuurlijk een leven lang leren, vandaar dat, tevens in 2008, werd ingeschreven op de vakopleiding aan de Fotovakschool in Boxtel. De vakopleiding werd in 2010 met succes afgerond. "Ze kunnen jou wel om een boodschap sturen!" was een van de eindbeoordelingen.

Met behulp van het open-source programma Gallery2 werd gedurende een half jaar deze website gebouwd, er werd georiënteerd op de zakelijke aspecten, een bedrijfsnaam was al vroeg geboren: BWCpictures

De BWC staan voor mijn voorletters (Bernardus Wilhelmus Cornelis) alsmede voor Black/White & Color-pictures. En fonetisch hoor je: "Be double, you see pictures", wat staat voor: wees verdeeld, ofwel: bekijk het van 2 kanten en zo ontstaat vanzelf het beeld. En dat is ook de manier waarop ik me als fotograaf wil onderscheiden en in het leven sta. Niet alleen van achter de camera bekijken hoe de foto gemaakt moet worden, maar vooral ook vanuit de opdrachtgever.

Dit uit zich ook in de gedifferentieerde tarieven die ik hanteer voor commerciële bedrijven, non-profit instellingen of particulieren. Neem voor een indicatie van de kosten voor een opdracht, gerust even telefonisch of per mail contact op. Zo kunnen we samen bekijken wat de wensen zijn, en hoe ik deze zo goed mogelijk voor je kan realiseren.

Ik hoop je graag een keer te ontmoeten!

Ben Nienhuis


BWCpictures - Ben Nienhuis fotografie
Powered by SmugMug Owner Log In